2013. február 16., szombat

Johnny Depp

Johnny Depp - a nem tipikus macho
Sok izgalmas szerep a horrorfilmestől a meséig, néhány szinkronhang animációs filmekhez, és persze romantika. A kölyökképű, ám mégis a női szíveket magáénak tudó Johnny Depp 1963. június 10-én Ikrek jegyben Oroszlán Aszcendenssel született. Valahogy mégsem a felületesség, vagy a rivalda fényben sütkérezés a két első dolog, ami eszünkbe jut róla. Ennek egyszerű oka, hogy személyiségének eme két fontos eleme (Ikrek Nap és Oroszlán Aszcendens) semmilyen külön hangsúlyt nem kap a horoszkópképletben, nincsenek megerősítve, inkább ellenpontozza jellegzetességeiket a többi égitest elhelyezkedése. A Hold a Bakban - zárkózottságra ad hajlamot, a nyilvánosság életterületén helyezkedik el a Szaturnusz a Vízöntőben, a visszafogottság bolygója, a leginkább kívülállóságra hajlamos jegyben.
Önkifejezésének másik fontos mutatója a Merkúr, a Bikában áll, méghozzá együtt a Vénusszal, és jócskán "leszedálva" a Szaturnusz által. Hát itt a nyitja, amiért nem tűnik annyira Ikrek dominánsnak Johnny Depp, hiszen az uralkodó bolygója erősen korlátozott, mondhatni szabályozott módon tud csak érvényt szerezni magának. A pozitív hozadéka ennek a bolygó-jegy kombinációnak, hogy nagyon kifinomult hangzású, ugyanakkor választékos lesz a beszédstílus (Vénusz a Bikában együtt a Merkúrral adja ezt a szép, kifinomult modort, a választékosság, egészen pontosan a nagyon precíz, de sokféle árnyalatban való fogalmazási készség a Vízöntőben álló Szaturnusztól érkezik.)

Johnny Depp - rejtett Aszcendense Bika
Az igen sokféle szerep megformálásában legnagyobb segítségére a kreativitása (Uránusz az I. házban), a remek megfigyelőképessége (Hold a Bakban, Uránusz a Szűzben) és a beleérző képessége (Neptunusz fényszögkapcsolatban az Aszcendenssel) vannak. Ha valaki elnyert díjait és jelöléseit veszi sorra, abból is kiderül, hogy szakmailag is elismert bármilyen karaktert is játszik el. A játszás képessége egyrészt az Ikrek jegyűek sajátja, másrészt a Mars Uránusz együttállás adja ajándékba amellé, hogy robbanékonnyá teszi az embert. Nem csak akaratában, illetve haragjában lehet hirtelen, hanem gondolkodásmódjában, és mozgásában is nagyon könnyeddé válik, akinek ilyen bolygóegyüttállás van a horoszkópjában. 
Az Álmosvölgy legendája
Az általános mentalitásra, a spontán reakciókra a Rejtett Aszcendens jegye utal, ami jelen esetben Bika (szilárd minőségű, föld elemű, nőies jegy). Azt mondhatjuk tehát, hogy sokkal inkább a föld típusba sorolható Johnny Depp - azaz racionális, gyakorlatias, megfontolt, ragaszkodó, fejlett szépérzékű, szenvedélyes, megbízható - minthogy a levegő, vagy a tűz elemet hordozná, amit az Ikrek és az Oroszlán mutat a horoszkópban. Megint találtunk egy magyarázatot arra, hogy miért szerepeiben formálja meg a hirtelen, spontán, kíváncsi, kicsit figyelmetlen alakokat. A magánéletben ezeket a vonásait nem nagyon "üzemelteti" és így válhat kiegyensúlyozottá, mert lássuk be, kevés munka ad lehetőséget ennyire szélsőségesen különböző, belső indíttatások megélésére. Ő mindenképpen kettős életet kellett volna, hogy éljen ahhoz, hogy elégedettnek és teljesnek érezhesse magát. (Azoknak, akik hasonlóan összetett személyiségképpel rendelkeznek, de nem áll módjukban a színészetben kiélni sokféleségüket, azoknak ajánlom, hogy keressenek olyan hobbit, ahol a kevésbé domináns - olykor elnyomott, vagy nem szeretett - énjüket megvalósíthatják.)

Csokoládé
Magánemberként Johnny Depp érzelmileg nagyon mély, de nehezen megnyíló típus, aki nem engedi közel magához csak azokat, akik már bizonyították megbízhatóságukat. Családjában szeretetteljes, de valószínű, hogy szüleivel nem volt zökkenőmentes a kapcsolata, a család nem tudta támogatni céljai megvalósításában, az álmait nem engedték igazán kibontakozni (Neptunusz a IV. házban terhelt kapcsolatban a Jupiterrel a 9.házban) 
Engem sokáig foglalkoztatott, hogy miért vállal el egy komoly színész olyan karaktereket, amik nem vehetőek komolyan - a  Charlie és a Csokigyár főszerepe, vagy az Ollókezű Edward, vagy az Alice Csodaországban kalapos embere, de ide sorolható a furcsácska Jack Sparrow is. 
Gilbert Grape
Szerintem nem összevethető ezeknek a szerepeknek a tartalma mondjuk a Gilbert Grape drámai alakításával. Viszont mégis megtalálják a bohém, társadalmi normákat áthágó szerepek, amikben fiatal és önfejű férfiakat személyesít meg. (Don Juan de Marco, Csokoládé, Én Pán Péter, stb.) 
Alice Csodaországban
Szóval a hitelessége ezekben a szerepekben az I. házas Uránusz,  és a kreativitás életterületének (5.ház) ura a magasabb szintű tudás életterületén (Jupiter a 9.házban). Vagyis mindazt a különcséget, amit a fentebb felsorolt szerepekkel kipróbálhat,  szintetizálja, és a világ megértéséhez használja fel
Don Juan de Marco
A magasabb szintű megértés és bölcsesség megszerzése a haszna, ezért teremti be az életébe. A Jupiter saját házában a 9.házban nagyon erős és rengeteg gondolatot ad, nyílt érdeklődést a vallások, a hitrendszerek, a filozófia és az alapvető igazságok iránt. Azt hiszem ez a kulcsa annak, hogy Johnny Depp bármilyen szerepet is kap, abban maximálisan elmélyül és hitelesen közvetíti mondanivalóját, mert ő maga is érteni kívánja





Johnny Depp születési horoszkóp



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése