2013. február 16., szombat

Bruce Willis


Bruce Willis - a sármos férfi
A napokban hazánkban forgat az akciófilmek már nem annyira fiatal sztárja. Felvetődött bennem, hogy a Halak jegyben született Bruce, vajon miért kapja filmjeiben rendszeresen a megmentő szerep ennyire agresszív formáját. Vajon melyik szerep áll közelebb Bruce Willishez, az akcióhős John McClane (Die Hard sorozat), vagy az olajfúró szakember-világmegmentő Harry Stamper (Armegeddon), esetleg a halott gyerek-pszichiáter Malcolm Crowe (Hatodik érzék), vagy a taxisofőr Korben Dallas (Ötödik elem)?

Bruce Willis - 57 éves
A horoszkópja alapján az jól látszik, hogy ő az a fajta színész, aki teljesen belehelyezi magát a szerepbe (Halak Nap), és azt aprólékosan kidolgozza, az utolsó nézésig, kézmozdulatig, hanglejtésig (Szűz Aszcendens). Munkájára nagyon igényes, személyes kommunikációjának szerves részét képezi, amit a filmeken megjelenít. Amit minden szerepében megformál, az a hétköznapi, "én csak a munkámat végzem, de ha már muszáj megmentek mindenkit, bár inkább söröznék" mentalitás, amit (a Halak napjegy) segítőkészsége, és (a Szűz Aszcendens) szolgálatkészsége valószínűleg az életben is rá ró. /Köszönöm ezt a frappáns megfogalmazást Melindának)

Intuíciója, ami a pszichiáter szerepekben (Az éj színe; Hatodik érzék) jól megmutat, az a fajta alapvető emberismeret, amikor valaki ránéz a másikra, és azonnal tudja hányadán állnak (Vízöntő Hold, Halak Merkúr, Szűzben induló 12. ház).

Bruce Willis - fiatalon
Fiatalabb korában erősebben dominált benne a Rák és a Halak jegy jellegzetessége, arca ezért olyan puha, vonásai összemosódottak voltak. Ahogy egyre idősebbé válik a Skorpió jegy jellemzői kezdik átvenni a hatalmat, ami a szuggesszív tekintet, a mélyebb vonalak (nem annyira az apró ráncok) az arcon.

Bruce és Demi Moore
Bruce Willis horoszkópjának egyik érdekessége, hogy nagyon dominál benne a víz elem, és szinte alig fellelhető a tűz elem. Ez az életben ráhangolódóvá teszi, viszont nem segíti a konfrontációt és még kevésbé, hogy saját érdekeit aktívan képviselje. Nem tartom véletlennek, hogy első felesége, az igencsak markáns Demi Moore (4 bolygó a Skorpióban, Mars az Oroszlánban) lett, és jelenlegi felesége sem megy a szomszédba, ha akaratát kell érvényesíteni, Emma Heming (Ikrek Nap, Skorpió Hold, Oroszlán Vénusz).
Bruce és Emma Heming
Mindent összevetve, ha azt akarjuk megtudni, hogy - a filmgyártók anyagi hasznán túl - miért kell egy akciófilmről az ötödik bőrt is lehúzni, akkor a válasz nem más, mint hogy Bruce Willis valahol meg kell, hogy élje a férfiasságnak azt a formáját, melyet a világmegmentő, tűzpárbajban, robbanásokban, üldözésekben edzett véres atlétás szerepben képvisel. Bruce saját személyiségéből fakadó férfiassága biztonságteremtő, a védelem nyújtó, de nem harcoló, hanem a bajt megelőző stratéga. (Bika Mars, Halak Nap, Szűz Aszcendens).

A budapesti forgatás időpontja pár napot csúszott, mert megszületett Bruce Willis negyedik lánya is. Megérdemelne egy külön elemzést, hogy miért is születik valakinek csak lány gyermeke, és miért van az, hogy hat hölgy van állandóan jelen az életében, hiszen első feleségével is híresen jó a kapcsolata.

És végül a válasz a nagy kérdésre, hogy mitől annyira sármos, és miért kedvelik a nők ennyire- főleg az idősebb kivitelét - az, hogy árad belőle a megértés, a segítőkészség, és hogy sosem bántana egy lepkét sem. Az sem elhanyagolható, hogy önmagával teljes harmóniában van, és ez a környezetével ápolt kapcsolataira is kisugárzik.



Bruce Willis horoszkóp ábrája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése