2013. február 16., szombat

Faludy György


Élete kalandos és tragikus egyszerre. 96 éve alatt bejárta a poklot – ahogy életrajzi regényében is olvashatjuk: Pokolbéli víg napjaim – de járt a szerelem sokféle vidékén, és az élet megadta neki a tapasztalás sokféleségét.

Asztrológiai elemzése alapján, Napja a Szűzben, Holdja a Bikában áll. Személyiségének rendkívülisége, és megjelenésének markáns vonásai az asztrológus segítségére vannak, és arra sarkallnak, hogy kigondoljunk egy Ascendens jegyet. Az Oroszlán Ascendens minden külső vonásának megfelel a bozontos szemöldök, a viszonylag nagy szem, a homlokba hulló, sörény szerű hajkorona, a közepes testmagasság. 

Ebben a feltételrendszerben a külföldi élet és tartózkodás is alátámasztást nyer a 9. házban álló Hold végett.
Az írás, illetve annak kardinális szerepe az életében a 3. háznál keresendő, ahol a Jupiter foglal helyet, és ezzel mutatja, hogy a kommunikáció fontos szerepet tölt be az életében.

Amire valószínűleg mindenki kíváncsi, hogy a különös szerelmi életére milyen utalásokat találunk a horoszkópjában. Két jellemző dolgot keres ilyenkor az asztrológus, az egyik az Uránusz /Vízöntő kapcsolata a szerelem és párkapcsolat házzal, a másik a Szaturnusz szerepe a horoszkópban. Faludynál a szerelem háza a Nyilasban kezdődik, ami sok szerelmet ígér az életben, ezen az életterületen tartózkodik az Uránusz a születéskor, ami a szabad szellemű, kíváncsi, próbálkozó szerelmet jelenti. 

A párkapcsolatok életterülete a Vízöntő jegyében indul, máshogy fogalmazva párkapcsolataiban is a szellemi partnerség, a szabadság és az ember önmagáért való szeretete jellemzi. Ezért is érezhetett úgy, hogy szerelmes az emberbe, legyen az férfi vagy nő. A Szaturnusz azért is fontos, mert kapcsolataiban a nagy korkülönbség többször is megjelent, és ezt a Szaturnusz szokta mutatni. Faludy esetében azonban nem nagyon lehet direkt módon kifejteni ezt a kapcsolódást, csak a másodlagos összefüggések világítják meg valamelyest. Tehát a Vízöntő tradicionális ura (az Uránusz a Neptunusz és a Plútó felfedezése előtt a Jupiter és a Szaturnusz is két jegyet uralt, akárcsak ma a Vénusz és a Merkúr) a Szaturnusz, és ez már elegendő kapcsolat is lehet. Az a tény, hogy a Szaturnusz a 9. házban a tanulás és életbölcsesség életterületén van, azt mutatja, hogy Faludy kapcsolataiból sokat merített, tanult és tanított is bennük. Volt valamilyen hite abban, hogy a számára kijelölt személyeknek nem kell a társadalmi elvárásoknak megfelelniük, elég, ha neki nagyon megfelelnek. Az ő számára tehát nem mindig az volt érdekes, amit az adott kor elvárt, vagy el tudott fogadni. A társadalmi rendszeren kívül élte le szinte az egész életét. Üldözték nézeteiért, politikai okokból, származási okokból, kiközösítették szexuális beállítottsága miatt, és elítélték öreg kori szerelmi élete miatt. 

A meg nem értettség, az el nem fogadhatóság végig kíséri az életét, és ez a horoszkópban is látszik, méghozzá a Nap és a Plútó pontos, és nagyon negatív fényszögéből, ami a 2. házat – a Nap háza – az értékrend életterülete -  a 11. házat a támogató életterületét, és átvitt értelemben a IV. és az I. házat érintik, amik pedig a család, a gyökerek, valamint az egó, az önazonosság életterületei.
Összegyúrva mindezt: egy olyan személyiséget, és személyiség megélést látunk, amit nem támogat a külvilág, mitöbb, nem támogat a család sem. Az életben kialakított szemlélete és világnézete nem passzol semmivel, amit otthonról hozhatott. 
Azt már csak kiegészítésként veszem figyelembe, hogy a sorsfeladata megtalálni a társadalmi elismertséget és karrierjében kiteljesedni. (Felszálló Holdcsomópont a X.házban)


Faludy György születési horoszkópja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése