2013. február 16., szombat

Freddie Mercury

Látható-e a horoszkópban a homoszexualitás?

Származását tekintve párszi indiai szülők gyermeke, és Zanzibár város egyik negyedében született 1946.szeptember 5-én. Ősei perzsa és iráni felmenőktől származnak, de Indiában telepedtek le és Freddie - eredeti nevén Farrokh Bulsara - már indiai anyakönyvet kapott. Egy húga van, Kashmira.
A Freddie nevet egyik iskolájában kapta, és meg is tartotta karrierje során. 1964-ben családjával Angliába menekült, ahol 1970-ben ismerkedett meg Roger Taylorral és Brian May-jel, és így indult  a Queen!
Hatalmas sikerek közepette és elképesztő életstílusban zajlanak a 80-as évek Freddie életében, de 89-ben már nagyon beteg volt, és a zenekarral is ekkor közölte, hogy mi a helyzet. 91 novemberében egy nappal halála előtt sajtóközleményben tudatta a világgal hogy AIDS betegségben szenved, és másnap nyugalomban halt meg
A világ könnyűzenei ikonja, akinek a nevéhez a biszexualitás és az AIDS ma már szorosan kötődik. 

Napja Szűz jegyben, Ascendense Oroszlán jegyben, Holdja Nyilasban áll a születési képletében. Képletének érdekessége, hogy a Nap és a Merkúr az I. házban, vagyis az identitás, az énkép életterületén áll. Mondhatjuk, hogy az önkifejezés és a kommunikáció, a mozgás, a mozgékonyság is maga Freddie. Valószínű, hogy nem véletlen a nevében is szereplő Merkúr bolygó neve, hiszen a Szűz jegy ura, valamint ez a kiemelt asztrológiai elhelyezkedés is nagyon hangsúlyossá teszi a bolygó által jelképezett tulajdonságokat. 
Meg is fejtettük a művésznevének az eredetét.

Személyiségében az Oroszlán jegy leginkább a megjelenésében mutatkozott. Erős haj, erős bajusz, és dinamikus testfelépítés. Nem edzett soha, mégsem az a szikár alkat, mint mondjuk Mick Jagger (neki Ikrek az aszcendense, ez adja vékony alkatát).
A színpadi megjelenésének zsenialitása a nyitott szerepelni vágyásából, igazi karizmatikus vezető alkatából, és művészi qvalitásaiból tevődött össze,  a hangja azonnal felismerhető. Mindez az Oroszlán Aszcendensből, az erőteljes énkifejezésből (I. házas Nap), és a Nyilas Hold a Mérleg Jupiter, valamint a szintén Mérleg Vénusz között fennálló kapcsolatból származtatható. A Hold a belső én kifejeződése, a Jupiter a világban való terjeszkedés, a Vénusz pedig az érzelmek és a művészet szimbólumaként kapcsolódik össze. Jegyeiket tekintve a Mérlegben lévő bolygók a művészi adottságokat, és a mindenkihez szólás képességét, a Nyilas pedig a különlegességet, az exkluzivitást, az egyediséget adja ehhez. Itt nem kell többet magyarázni, azt hiszem.

A rejtett, a rejtőzködő, színfalak mögött zajló, titkolt dolgokat a 12. ház mutatja minden horoszkópban. Freddie Mercury esetében itt mutatkozik meg a homo- illetve biszexualitása
(A Rákban kezdődő házcsúcs ura az 5. házban, a szexulalitás életterületén áll, és a Nyilas jegyben "megengedő" irányultságot mutat. A 12. házban - a titkok házában helyezkedik el a Szaturnusz bolygó, mely újfent összekapcsolja a szexualitás házával, hiszen ott úgynevezett társúr. Az a tény, hogy a Plútó is a 12. házban áll pontos fényszögkapcsolatban a fent említett Holddal azt mutatja, hogy valamit titkol a szülött a szexualitásával kapcsolatban.)
A születési horoszkóp nyilvánvalóan mutatja, hogy nagyon szoros - többszörösen összefonódó kapcsolat áll fenn a szexualitás és a titkok életterülete között. A Hold a belső érzelmi kifejeződés és a Szaturnusz a szabályok kialakítását jelölő bolygó, valamint a Plútó, a nagy energiák bolygója szerepel ezekben a kötésekben. Freddie nem tudta összeegyeztetni a társadalmi normákat és a benne belül zajló érzelmi és szexuális folyamatokat. A Szűz napjegy és az Oroszlán Aszcendens is egy általánosságban vett elfogadást mutat a konvenciókkal szemben. Az, hogy a színpadon ki, mit csinál, az más, mert az művészet. Azonban a magánéleti kilengéseket már nem tudta Freddie integrálni magában a társadalmi normáknak való megfelelési vágyával (Szűz Nap okozza e törekvést). A szexuális nyitottságot az is mutatja a képletben, hogy a férfias szexualitást jelölő Mars pozitív kapcsolatban áll a különcségre, és e téren szabadosságra hajlamot adó Uránusszal. 

Szinte minden olyan horoszkópban, ahol az Uránusz és a Mars között fényszögkapcsolat van - főleg, ha ezt más horoszkóp elemek is támogatják - a szexualitás szabadszellemű felfogása jelenik meg. Nem feltétlenül homo- vagy biszexualitásban, hanem a szexuális kapcsolatoknak más jelentőséget tulajdonítanak, mint a monogám beállítottságú személyek. 

Visszatérve Freddie Mercuryra, a másik elemzésre szoruló életeseménye, a betegsége.
Úrja a 12. házhoz, a hosszan tartó betegségek jelölőjéhez kell fordulnunk.  A nemi úton szerzett betegség ugyanannak a kapcsolatnak a megmutatkozása, amit a szexualitás eltitkolása esetében fentebb kifejtettem. A Szaturnusz jelen esetben magát a betegséget is, (hiszen a 6. ház, a betegség ház ura), és a betegség elhúzódó mivoltát is jelöli. A Plútó pedig a kór halálos kimenetelét mutatja. Természetesen nem kell mindenkinek hosszan tartó betegségben meghalnia, akinek a Plútója a 12. házban áll, de azért ez hajlamosító tényezőnek tekintendő. 

Freddie Mercury horoszkópja híven tükrözi azt a személyiséget, ami ő életében volt és mondhatjuk, hogy halála után is maradt. Ha valaki ma a Queen zenekarra gondol, akkor az ikonként a színpadon álló Freddie jelenik meg a lelki szemei előtt, aki azt énekli The Show Must Go On!

Freddie Mercury születési horoszkópja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése