2013. február 16., szombat

Elvis Presley

Elvis, a Király 1935.01.08-án látta meg a napvilágot. Ikertestvére halva született. Karrierje egy robbanásszerű kezdettel egyenesen ívelt felfelé, egészen addig, amíg a katonai szolgálat miatt meg nem szakította énekesi pályáját. A visszatérést egy filmes karrierrel remélte, ami nem váltotta be a várakozásokat, ezért újra az énekesként kezdett tevékenykedni, amit a közönség a korábbihoz hasonló lelkesedéssel fogadott. Válása után kezdett gyógyszereket és drogokat használni, ami aztán évek alatt felemésztette a szervezetét, és 1977-ben meghalt. 42 évet élt, de ez alatt kulturális ikon vált belőle, aki ma is meghatározó szereppel bír a zenei iparban.
A nevéhez fűződő új zenei stílus – a rock’n’roll – a rhythm and blues és a country elemeit ötvözte eleinte, majd önálló életre kelt, és túl azon, hogy egy zenei stílus elnevezése, egy életérzést is magába foglal, amit a mai zenei világ – elsősorban a rock zenészek és rajongóik – magukénak vallanak. Új tánc, új élmények, új szexuális szabadság érkezett a világba Elvis zenéjével – talán ezért is halhatatlan.

Horoszkópja szerint a Bak jegyben született, Aszcendense Nyilas, Holdja Mérleg. A képletben szépen mutatkozik, hogy zenészként tud karriert befutni, hogy ez a zeneiség az egyetlen pozitívan megélhető része a személyiségének, mert kishitűsége és befolyásolhatósága gyakran tette kiszolgáltatottá. Nagy a valószínűsége, hogy a zenén kívül semmilyen helyzetben sem tartotta magát elég jónak, és folytonosan küzdött mások elismeréséért. Ha valaki nem mondta neki, hogy jó, akkor magába roskadt. Ezt a képletben a rendkívül támadott helyzetben álló Nap – önkifejezés, és a meglehetősen lehetetlen helyzetben álló Hold – belső értékrend mutatja. Látható a horoszkópban egy T-quadrát (nagy piros háromszög), ami a Napot, a Holdat és az Uránuszt köti össze. Ez az a kapcsolódás, - ami ráadásul olyan életterületeket érint, amik nagyon fontosak az önértékelés szempontjából, - ami arra utal, hogy nem volt sok önbizalma, és ugyanez a helyzet utal az önpusztító életmódra is. Az Uránusz a 8. ház csúcsán, vagyis a változás, transzformáció, és halál életterületén áll, és onnan támadja a Napot – a személyiséget és identitást, valamint a Holdat – a belső önértékelést és az intuíciót.

Szakmai sikereit viszont a Vénusz mutatja, ami a kommunikáció életterületén és a Halak jegyben áll, (ami többnyire kiemelkedő zenei tehetséget is mutat) és támogató fényszögeket kap ez a Vénusz a Merkúrtól, ami a kommunikáció bolygója, a Marssal együtt áll, tehát rengeteg energiát tud felszabadítani általa, továbbá jótékonyan kapcsolódik a Holddal és az Uránusszal is, ami az intuitív képességeket és a kreativitást is mutatja. Tehát kijelenthető, hogy a Vénusz bolygón keresztül módjában állt ennek a rendkívül instabil embernek, hogy kifejezze azt, ami benne van, amit magáról gondolt. Kommunikációjának nem is nagyon látszik más csatornája, mint a zenei megnyilatkozás. A színészethez kellene, hogy Nap is erőteljesen álljon, valamint, jó lenne, ha látszana bármiféle érzékenység a részletekre. Elvis horoszkópban nincs utalás arra, hogy figyelni tudott volna másokra, hogy képes lett volna megfigyelni valamit, és azt utána pontosan eljátszani. Ösztönössége nem a mozgásában és beszédében (Merkúr), hanem az érzelmek közvetítésében és a zenében (Vénusz) tudott megnyilvánulni.

Elvis Presley születési horoszkópja
Az elveszített ikertestvér a képletben a testvérek házában álló Vénusz-Mars együttállásban és a hozzájuk a halál házából kapcsolódó Uránuszban mutatható meg. Nagy a valószínűsége, hogy ha nem a testvére elveszítésével „éli meg” ezt a fényszöget, akkor egy hatalmas zuhanásban jelentkezett volna a művészi karrierjében, mint például egy olyan hangszálgyulladás, ami miatt nem tud többet énekelni, vagy egy olyan baleset, ami megbénítja, és nem engedi, hogy újra színpadra álljon. Ezek a súlyos traumák jelen vannak a horoszkópban, és valószínűsíthető, hogy nem dolgozta fel semmilyen módon, ezért a folytonos elismerésre vágyásban kellett megjelennie, és ezért pusztította magát folyamatosan. Általában azok a személyek, akiknek születéskor, vagy hamarabb veszett el az ikertestvérük önpusztító életet élnek, korán meghalnak, hiszen a belső motor arra hajtja őket, hogy ha a másik nem élhet, akkor neki miért lenne joga hozzá. Mivel mély személyiségbeli trauma ez, sokszor a művészet jelenti a menekülő utat, és mivel a meg nem értettség kíséri, ezért művészetük gyakran válik kiemelkedővé. (lásd Radnóti.)

Elvis halálának körülményeiről a képlete azt árulja el, hogy egy hirtelen bekövetkezett eseményről van szó, ami azonnali halállal jár – az Uránusz a 8. házban. Azt, hogy halála után is sokan kedvelik – jelen esetben kultikus figurává vált – az mutatja, hogy a karma jelölő Holdcsomópont a halál és az értékrend (8-as és 2-es ház) területeit kötik össze – ami azt is jelenti, hogy az illető képes a környezete számára mértékadó életet élni, életével példaként mások előtt járni.








2 megjegyzés:

  1. Elvis Presleynek eddig már háromféle születési képletét láttam.
    És nemcsak, hogy egymástól különbözőek, hanem az itt feltüntetett még csak köszönő viszonyban sincs a más kettővel.

    Mi az igazság ? Meg lehet-e tudni egyáltalán ???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Csaba!
      Ennek az adatnak a forrása az alábbi oldal:
      http://www.astrotheme.com/astrology/Elvis_Presley
      ami tapasztalatom szerintem eléggé elfogadható - mások által is elfogadott - adatokat közöl.
      Sajnos azoknak az ikonoknak az esetében, akik élete sok legendával övezett, sok a találgatás is. Gyanítom, hogy ez az időpont is az életesemények alapján utólagosan "pontosított" - inkább tippelt óra perc lehet.
      Én a magam részéről elfogadhatónak ítélem meg.
      Remélem, hogy tudtam segíteni!
      További szép napot kívánok!
      Bogdán-Körmöczi Júlia asztrológus

      Törlés